Campanya de promoció de l'aigua dessalada al País Valencià


El subdelegat del govern a València, Luis Felipe Martínez, va presentar ahir la campanya sobre la qualitat de l'aigua dessalada per al consum humà. Martínez va defensar la dessalinització com a la millor opció davant l'escasedat d'aigua. La campanya s'allargarà fins el 2 de setembre i repartirà prop de 300.000 ampolles que contenen un 75% d'aigua procedent de dessalinització i la resta de manantial. L'objectiu de la campanya que promou el Ministeri de Medi Ambient és informar als ciutadans de com s'obté aquesta aigua i quins són els principals beneficis. Efe explica que, sota el nom "+ aigua per sempre", el Ministeri pretén explicar que l'aigua dessalada és perfecte per al consum humà i per als conreus. La intenció és promoure nous projectes de dessalinitzadores a les costes valencianes, la proximitat del mar, explica Martínez, farà que s'abasteixi plenament el conjunt del País Valencià, sense haver d'estar pendents de qüestions climàtiques i comportant una gestió de l'aigua que no dependrà de tercers. Actualment, un 30 per cent de la població de la província d'Alacant ja s'abasteix amb aigua dessalada. Per la seva banda, moviments sensibilitazats amb el medi ambient, consideren que aquesta alternativa continua sent una "fugida endavant". Defensen l'estalvi i una gestió eficient com a principal mesura. Manifesten la seva preocupació perquè la construcció de dessalinitzadores no impliqui una continuïtat de la urbanització del territori. Les complexes instal.lacions d'osmosi inversa requereixen un gran consum d'electricitat i al.leguen que en el procés d'extracció de la sal de l'aigua de mar es produeixen residus salins que, una vegada abocats al mar, perjudiquen la flora marina a causa de l'augment de la salinitat de les aigües. L'aigua dessalada, diuen altres veus, podria perjudicar l'agricultura. Els cítrics, per exemple, tan abundants a la zona de València i Múrcia, són molt sensibles als minerals que conté l'aigua dessalada (Consumer).

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article