Recaiguda immobiliària als EEUU




Ahir dimarts Wall Street va tornar a tenir pèrdues importants i el Nasdaq va baixar un 2,37%. Les notícies pessimistes mantenen la borsa americana i, de retruc les europees, amb tendència a la baixa. Aquesta vegada han tornat a ser les dificultats persistents del sector immobiliari les que han empès cap els números vermells. Un estudi d'SP/Case-Schiller fet public ahir, constata que els preus dels habitatges als EEUU han marcat un rècord de descens en un any que ha arribat al 3,2%, durant el segon trimestre. El dia anterior, dilluns, el mercat immobiliari nordamericà va tornar a mostrar la seva vesant més feble. La publicació dels resultats d'una enquesta van ser la clau de la recaiguda. Les dades evidenciaven que les vendes immobiliàries havien marcat una baixa sense precedents en els darrers 5 anys. L'enquesta publicada per l'Associació Nacional d'Agents Immobiliàris (NAR) enregistrava una baixada consecutiva de vendes durant els darrers dotze mesos.

Segons l'enquesta del NAR el nombre de cases unifamiliars acumulades per vendre ha arribat al nivell més alt dels darrers 16 anys. La gran quantitat de cases que no es venen té un pes realment important en el mercat, segons els experts.

Aquesta situació s'afegeix al retall de previsió de beneficis anunciada per l'analista Goldman Sachs William de companyies molt afectades per la crisi de les sub-prime com Bear Stearns, Lehman Brothers i Morgan Stanley. Les hipoteques sub-prime són crèdits d'alt risc que entitats financeres han atorgat a persones d'historial financer dubtós a interés més elevat i clàusules de cancel.lació més exigents que les convencionals.

Font: BBCnews

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article