L'OCU alerta del perill dels petits electrodomèstics de marques poc conegudes




L'organització de consumidors i usuaris OCU alerta que molts petits electrodomèstics de marques desconegudes i que tenen un preu més baix que la resta dels que són a la venda en el mercat presenten serioses deficiències de seguretat.

Un 10% del centenar dels aparells objecte de l'estudi no complien amb les condicions mínimes de seguretat elèctrica, un 5% tenien serioses mancances en seguretat tèrmica i un 2% fallaven per les dues bandes. A més, l'etiquetatge destaca per la poca fiabilitat ja que 56 d'aquests productes exhibíen segells de diversos laboratoris certificadors, dels que només 7 eren legítims. En 31 productes el segell era fals i en 17 casos s'utilitzaba de manera irregular.

L'estudi realitzat en col.laboració amb agrupacions de consumidors d'Itàlia, Bèlgica i Portugal, revela el desgavell que existeix en matèria de seguretat dels productes procedents de països aisàtics. Després dels darrers escàndols protagonitzats per les joguines comercialitzades per Mattel. I les entitats demanen que s'aguditzin les revisions i mesures d'inspecció per part de les autoritats competents.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article