A partir d’avui tots els aparcaments han d’aplicar la tarifa per minut




Avui ja és aplicable a tots els aparcaments la Llei de millora de la protecció dels consumidors i usuaris, que prohibeix el cobrament per productes o serveis no usats. Així regula un nou sistema de tarifació per minut entre d'altres obligacions que han de seguir els parquings en la seva tarifació. Tot i que el preu que s'aplica és lliure, es fixa per minut d’estacionament sense possibilitats d’arrodoniments a l’alça. L’Agència Catalana del Consum (ACC) ofereix informació sobre els drets i les obligacions tant de les empreses del sector com dels usuaris des de la seva web.

A més de la tarifació per minuts, també és obligatori lliurar als usuaris un justificant o resguard de l’aparcament en què consti la identificació del vehicle i si es fa entrega al responsable de l’aparcament de les claus. Queden exempts d’aquesta obligació d’identificació els aparcaments d’ús exclusiu per a clients d’establiments comercials. En el justificant s’hi ha de fer constar, a més, el dia, l’hora i el minut d’entrada.

Aquestes obligacions afecten tots els aparcaments de vehicles d’estacionament rotatori, en canvi no han de seguir la normativa les denominades zones d’estacionament regulat o en la via pública.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article