Les crispetes al microones podrien causar una malaltia pulmonar mortal


Segons llegim a diversos mitjans, entre els quals el bloc The Pump Handle, durant molts anys els investigadors han associat una malaltia pulmonar mortal als treballadors que inhalaven diacetil en la seva manipulació per a fabricar diversos productes. Ara, un investigador del Denver's National Jewish Medical and Research Center ha relacionat aquesta malaltia amb el consum continuat de crispetes amb sabor a mantega escalfades al microones, perquè desprenen uns vapors que poden malmetre la salut dels qui en consumeixen. El diacetil és un aromatitzant químic amb sabor a mantega barrejat amb d'altres productes, per això en un principi només els treballadors que manipulaven aquests productes desenvolupaven la malaltia. Ara fa 3 anys, en una entrevista a la revista consumaconseguridad.com, la investigadora Kathleen Kreiss ja explicava la relació entre les crispetes amb sabor a mantega i els forn microones però asegurava que calien més estudis.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article