La PTP lamenta les absències significatives en la reunió entre Foment i la societat civil catalana


encapçalats per l'alcalde Jordi Hereu. La PTP considera que és qui millor pot representar els interessos dels tres milions d’usuaris que cada dia agafen el transport públic a l’àrea de Barcelona, com ho ha demostrat amb la seva trajectòria en els darrers anys.

L'associació afegeix que, fins ara, els missatges dominants d’aquestes entitats autodenominades GTI-4 i “representants de la societat catalana” no han anat precisament adreçades a defensar el transport públic del dia a dia, el que necessita la majoria de la població. Més aviat han repetit que calien vols intercontinentals, que l’aeroport s’havia d’ampliar, que s’havia de fer el quart cinturó i que era urgent que l’AVE s’inaugurés quan abans millor sense qüestionar la temerària decisió de fer-lo entrar per Sants.

D’entre els assistents a la reunió amb la Ministra, només el Col·legi d’Enginyers de Camins es va pronunciar fa uns mesos en favor d’una demora en l’arribada de l’AVE per protegir abans la resta de la xarxa de rodalies i regionals utilitzada cada any per 140 milions d’usuaris.

Bàsicament les entitats que ha rebut la Ministra, amb l’acompanyament de l’alcalde de Barcelona, s’han ocupat de defensar l’avió i el cotxe, els dos transports insostenibles.

La PTP s’ha dirigit a la Ministra de Foment i a l’alcalde de Barcelona perquè en el futur també tinguin en compte a les seves trobades amb “la societat civil” a les altres entitats representatives, que en alguns temes com el de les infrastructures del transport públic, tenen en la PTP una clara i contrastada trajectòria de defensa de l’interès general.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article