El pis compartit, una opció a la que s'adapten també els més grans




Segons les dades del portal immobiliari El Idealista la majoria dels usuaris del sistema de pis compartit -llogar habitacions- tenen més de 28 anys, mentre que els menors de 26 anys només representen un 30% dels llogaters.

Internet s'ha convertit en el mitjà preferit per buscar un pis compartit, d'ençà que el portal va posar en marxa el servei, ara fa un any, s'han anunciat més de 4.000 habitacions i 1,3 milions de recerques dirigides a espais de grans ciutats.

Els usuaris d'aquest tipus de lloguer són, a més d'estudiants, persones que tenen un primer o segon treball, generalment solters que no es poden permetre llogar un pis en solitari. Els preus a Barcelona oscil.len segons el barri, el tamany de les habitacions o l'equipament. La mitjana és de 360 euros/mes el mateix preu que es demanava fa un any.

El barri de l'Eixample concentra la majoria de l'oferta, un 33%, segueixen Sants Montuïc (11,8%) i Sarrià Sant Gervasi (10,8%). Aquest darrer districte també és el més car on de mitjana es paguen 407 euros mensuals, Sants Montjuïc també és en segona posició en aquest cas amb un cobrament de 379 euros de mitjana, 375 euros a les Corts. El barri més econòmic per llogar un pis compartit és Nou Barris on es paga una mitjana de 291 euros mes.

Els pisos compartits tenen entre 90 i 100 metres quadrats, en la majoria no es fuma i tampoc s'hi accepten mascotes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article