El GOB creu que l'ampliació dels aparcaments no són la solució per l'accés a les platges verges




El GOB de Menorca explica com són de feixugues les anades amb cotxe a platges paradisíaques del sud de Ciutadella com Cala en Turqueta, Macarelleta i Macarella. Els mesos de més afluència de turistes els cotxes poden arribar a fer hora i mitja de cua per poder-hi accedir.

L'organització ecologista explica que darrerament, alguna gent està suggerint ampliar els aparcaments, asfaltar els camins i, si cal, eixamplar-ne alguns trams. Fins i tot es discutirà una moció en aquest sentit a l'Ajuntament de Ciutadella. Però el GOB destaca que el dèficit -greu- que té aquesta proposta, és que oblida que les platges no podran ampliar-se.

Recorda que les platges esmentades són darrerament les més saturades de Menorca amb una ocupació quatre vegades per damunt dels paràmetres de qualitat en una platja verge (15 m2/usuari) i en ocasions s'ha arribat a sobrepassar vuit vegades aquest varem.

Vist els fulletons que tothom edita, exposa, "inclòs un que es titula Ciutadella de Menorca, Playas que te harán soñar, editat per l'àrea de turisme de l'Ajuntament, on surten les platges verges amb tres o quatre persones. De què parlam, llavors? De seguir enganyant als turistes?"

L'organització planteja solucions ja inventades en altres indrets similars: Organitzar sistemes de transport alternatius, amb sortida des del nucli urbà de Ciutadella i propera a zones on la gent pugui deixar el seu cotxe, microbusos o bicicletes -n'hi ha amb motor per pujar les costes- que convidarien a un recorregut més plaent que l'actual.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article