La Pobla de Massaluca aposta pels vins d'alta qualitat


La Cooperativa Agrícola Terra Alta de la Pobla de Massaluca, coneguda per la qualitat del seu oli i fruits secs té com a objectiu crear una gamma de vins de qualitat. Fins ara només un 3% de la seva producció s'embotellava i la resta es ven a l'engrós, ara però els responsables de la cooperativa ubicada a la Terra Alta volen fer un canvi de rumb en la producció i apostar per la qualitat tal com ho han fet diverses denominacions d'origen de les terres tarragonines. Així, El Diari de Tarragona explica comels productors de vi de La Pobla de Massaluca han incorporat al projecte l'enòleg del Celler La Bollidora de Vilalba dels Arcs, el qual s'ha compromès a elaborar una nova línia de vins de gamma mitjana-alta sota el nom 'Hereus Caterra', que donarà especial atenció als vins amb garnatxe blanca que destaquen pel seu bon grau i excel.lent estructura. Compten que el proper Nadal pot sortir al mercat un vi negre d'aquesta gamma procedent de la collita anterior. La vinya és el conreu per excel.lencia dels dotze pobles que configuren la comarca de la Terra Alta. L'escassa pluja i la forta insolació fan que el raïm tingui un grau força elevat. Les varietats de raïm més conreades són la Garnatxa negra, el Macabeu, la Carinyena, i la Garnatxa blanca. El vi més característic és el blanc, amb una forta graduació, entre els 12 i els 15 graus, però alhora aromàtic i afruitat, segons els entesos. Entre els pobles productors de vi amb Denominació d'Origen Terra Alta trobem: Pinell de Brai, Bot, Vilalba dels Arcs, Arnes, Caseres, Corbera d'Ebre, La Pobla de Massaluca, La Fatarella, Horta de Sant Joan, Prat de Comte.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article