El nivell de consum de carn vermella va directament relacionat amb l'escalfament del planeta


Un grup de científics torna a insistir en què els milions de caps de bestiar distribuïts arreu del planeta són els causants del 22% de les emissions d'efecte hivernacle que passen a l'atmosfera. Un informe que s'afegeix al que va publicar la FAO fa uns mesos en el mateix sentit. La ramaderia genera una gran quantitat de gas metà -de poderós efecte hivernacle- que, afegit als fems que produeix, l'ús de fertilitzants i pesticides i la deforestació global que comporta el conreu de farratges es converteix en un generador de l'escalfament del planeta similar a la indústria i superior al transport, segons l'informe. Els autors de l'estudi alerten que és molt urgent reduir el consum de carn al menys un 10% d'aquí al 2050. L'informe que publica la revista científica The Lancet explica que el consum mig de carn és de 101 grams per persona i dia i caldria que aquest consum es reduís a 90 grams. A partir de les previsions d'un creixement de la població global en un 40% durant les quatre properes dècades la reducció resta prou fonamentada. El treball fa un especial incís en els grans consumidors de carn localitzats, evidentment, en els països del primer món, on la mitjana de consum diari de carn és de 224 grams. El Periódico, que recull la notícia, explica que els autors de l'estudi:Tony McMichael i Colin Butler (Universitat Nacional d'Australia), John Powles (Universitat de Cambridge) i Ricardo Uauy (Universitat de Londres) asseguren que aquesta reducció de consum, especialment de carn vermella, reduiria de passada el risc de contraure malalties cardiovasculars, càncer colorrectal i obesitat, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article