Tres bancs espanyols amb problemes de liquiditat van demanar ajuts al BCE la setmana passada


Al menys això és que el va declarar el president del banc hipotecàri anglès Northern Rock en una entrevista aquest dissabte.

El diari britànic The Independent reproduïa les declaracions d'Adam Applegarth, president del banc Northern Rock, dirigides a tranquil.litzar els clients i inversors després que se sabés que l'entitat hipotecària havia demanat fons al Banc d'Anglaterra per un problema de liquiditat. Això va provocar que el divendres es formessin cues de clients retirant fons i que les accions del banc a borsa caiguessin en picat. Applegarth va insistir en que la solvència del banc esta consolidada i que tot havia estat un problema provisional de liquiditat. Entre les argumentacions el directiu del Northern Rock va fer esment al fet que "tres bancs espanyols havien aprofitat les facilitats similars que oferia el Banc Central europeu durant la setmana passada i ningú no havia parpellejat". De fet, aquesta és la primera informació als mitjans que trascendeix sobre el tema.

Avui dilluns ja es parla que la banca britànica es prepara per un possible repartiment del Northern Rock, a l'espera de com reaccionarà la borsa i els clients el primer dia feiner després del nerviosisme de divendres passat. El rotatiu Sunday Telegraph explicava ahir que l'executiu britànic i el banc d'Anglaterra no descarten la intervenció del banc hipotecari i promoure'n un rescat entre els principals bancs del país.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article