BEUC considera que la sentència sobre Microsoft millorarà la competència i abaratirà preus




La confederació d'associacions de consumidors europees BEUC es felicita per la decisió del Tribunal de Primera Instància de la UE feta pública avui en relació a l'afer Microsoft. L'entitat considera que aquesta sentència millorarà la competència en el mercat i animarà les altres companyies a proposar nous productes, a preus més competitius.

?Les empreses que volen proveir de nous serveis als usuaris d'ordinadors s'han d'assegurar que els seus productes són compatibles amb el sistema Microsoft que es troba instal.lat actualment a gairebé tots els ordinadors. La Comissió ha conclòs, i el Tribunal li ha donat avui raó, que Microsoft no subministrava prou informació a les altres societats per permetre'ls fer compatibles els seus productes. Per a una companyia en posició dominant, aquest fet constitueix un comportament anti-competitiu.

"Microsoft sosté que el seu enfoc dóna facilitats als consumidors, però la facilitat sense una competència real pot ser un mal negoci" ha precisat Jim Murray, Director del BEUC, afegint que "les dificultats pràctiques que puguin sorgir podran ser resoltes, sense cap dubte, pels fabricants i venedors d'ordinadors i per una competència millor entre societats".

Beuc troba especialment positiva la sentència perquè considera que les autoritats de competència han de poder disposar del poder i de la competència necessaris per tractar les qüestions relatives a l'abús de posició dominant.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article