Projectes de Nokia que fan saltar les alarmes a les operadores




Poques vegades té el consumidor accés a converses en les que es planifica les estratègies que implicaran que hagi de "pagar" o "no pagar" per un servei. En aquest cas, es tracta de les discusions sobre què li pot passar a un fabricant de telèfons mòbils si incorpora funcions gratuïtes. Així avui el digital Cincodias ens explica com un alt directiu d'una filial de Telefónica va comentar en un dinar que Nokia -el fabricant finès de mòbils- podria perdre el suport de les gran operadores, com Telefónica o Vodafone, si obria la possibilitat que els nous mòbils que fabriqués permetessin trucar gratuïtament a través d'Internet, el que tècnicament es conèix com a veu sobre IP.

Cada vegada hi ha més companyies que ofereixen trucades gratuïtes a través de la Xarxa, és el cas d'Skype. També diversos fabricants comencen a oferir telèfons que aprofiten la velocitat d'ADSL per fer trucades utilitzant Internet sense que les operadores puguin cobrar ni un cèntim.

Nokia coneix l'emergència d'aquests serveis i estudia que els seus mòbils també es puguin usar com a aparells per fer trucades gratuïtes mitjançant Internet, una decisió que no agrada gens a les operadores.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article