Comença la 7a edició de l'Ordit, programa de lideratge i transfrormació social


Impulsat per la Fundació Jaume Bofill i l'Institut de Govern i Polítiques Públiques, del 5 al 10 de juny se celebra una nova edició d'Ordit. Per setena vegada, un grup de 15 joves d'entre 22 i 35 anys compromesos amb el teixit social coneixeran de primera mà entitats i institucions del país i debatran amb persones que, per la seva significació i experiència en diversos camps de l’activitat social i política, poden introduir-los en debats de qualitat i generar-los reflexió crítica.

L'objectiu d'aquest programa d'acompanyament, aprenentatge i intercanvi és enfortir la capacitat d'actuació i de lideratge de persones joves vinculades a processos d'acció col·lectiva i organitzacions no governamentals del país.

Es concreta en un seminari de caràcter intensiu on es combinen elements de reflexió, d'intercanvi d’experiències i de coneixement en primera persona de dinàmiques socials, polítiques, econòmiques i culturals, amb altres elements pròpiament formatius. El seminari es duu a terme dos cops l'any amb una edició de primavera i una de tardor. Durant sis dies consecutius es realitzen activitats durant tota la jornada que permeten als participants conèixer de primera mà entitats i institucions del país i debatre amb persones que, per la seva significació i experiència en diversos camps de l'activitat social i política, poden introduir debats de qualitat i generar reflexió crítica entre els membres del grup. 

En aquesta ocasió, l'educació segueix essent un dels eixos centrals del programa d'activitats de la setmana, tant des del punt de vista del paper que té en la cohesió social com des dels reptes que afronta i haurà d'afrontar en el futur.

Els objectius d'Ordit són:

- Facilitar un procés experimental de formació per joves amb dots de lideratge social que els ajudi a assumir i desenvolupar aquest lideratge amb plenes capacitats.

- Promoure la reflexió crítica dels participants en qüestions referides a les dinàmiques socials, polítiques, econòmiques i culturals que es donen a Catalunya, fent especial atenció a la descoberta de la complexitat com a característica de la societat contemporània.

- Ajudar a que els participants estableixin una xarxa relacional que pugui repercutir favorablement en les seves actuacions futures i en les dels seus col·lectius.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article