La seu de la Comissió Europea a Barcelona presenta la seva web, la primera de la UE en català
Presentació del web Comissió Europea
La Comissió Europea va presentar ahir la pàgina web "La UE a Catalunya i les Illes Balears", la primera web informativa de la Unió Europea en català. La pàgina va dirigida als ciutadans, però també a les institucions i els mitjans de comunicació. Vol ser un espai que expliqui què és i què fa la UE al nostre territori, que informi de la tasca que es fa des de la seu de Barcelona i que el ciutadà aprofiti les possibilitats d'interacció d'Internet. En ser allotjada al portal Europa, el portal de les institucions europees, la pàgina aspira a ser la porta d'entrada dels ciutadans de Catalunya i Les Illes a tota la informació i serveis del portal Europa.
El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós, ha destacat que la presentació d'aquesta pàgina web "demostra l'interès de la Comissió Europea per apropar-se a la realitat social de cada territori i per comunicar-se amb els ciutadans en la seva pròpia llengua".
A més de la informació general d'interès, el web inclou els enllaços que porten l'usuari cap a les pàgines especialitzades d'informació del portal Europa. Així, Camós ha destacat que "el més important no és que hi hagi una nova pàgina web de la UE, o que hi hagi una pàgina web en català; sinó que per primera vegada tenim una pàgina web en català dins del portal Europa" És la primera vegada que una institució de la UE té una pàgina oficial pròpia en català, un fet que representa un pas endavant respecte d'experiències anteriors, com ara el fòrum Debate Europe (fòrum d'opinió obert als ciutadans on el català va arribar a ser la quarta llengua més utilitzada) o la publicació de notícies en català al web central de la Comissió Europea.
Portal web Comissió Europea
El web s'estructura en 8 seccions més la portada; i cada secció es divideix en subseccions. Cadascun dels apartats intenta oferir informació útil i donar resposta a les necessitats dels ciutadans: Estudiar a Europa i Treballar a Europa, per exemple, són seccions que expliquen quins són els programes i beques d'estudis i pràctiques o com es pot accedir a un lloc de treball a les institucions europees.
La secció la UE a Catalunya i Balears presenta, a grans trets, quina és l'acció de la UE i de quina manera aquesta ha beneficiat els ciutadans de Catalunya i de les Illes. De forma més concreta, la sub-secció Projectes europeus recull, amb dades i xifres, exemples de projectes finançats amb fons europeus en aquests territoris: des de l'alta velocitat a noves línies de metro, ampliacions de ports i aeroports, equipaments d'I+D i instal·lacions de tractament d'aigües i de residus.
Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari