L'aigua desalada presenta notables carències per als conreus


L'aigua que s'obté de les desaladores té notables carències de qualitat que no la fan recomanable per a regar els conreus, segons explica un estudi publicat a la revista "Science", per un equip d'investigadors israelians. Els investigadors encapçalats per Ury Yermiyahu, expliquen que davant de la tirada que tenen les regions agrícoles àrides a utilitzar aigua procedent de les desaladores, per tal de mantenir o augmentar el seu ritme de conreu, té unes repercusions sobre el consum humà. Expliquen que l'aigua obtinguda del mar esta mancada d'elements clau com pot ser el calci i, en canvi, sovint es troben restes que poden ser perjudicials com és el bor. L'informe també fa un incís especial en la rendibilitat del sistema desalinitzador i xifra en uns 10.000 dòlars per unitat agrícola el cost de compatibilitzar l'ús d'aquest tipus d'aigües. L'estudi no es mostra contrari a l'ús de l'aigua desalinitzada però adverteix que mantenir determinats nivells de qualitat no seran rendibles, especialment en àrees en què l'agricultura depengui en excés del regadiu. Font: Consumer

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article