L'etiquetatge dels aliments indicarà la proporció de gluten


El ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, va anunciar ahir un conjunt de mesures que afavoriran el col.lectiu de celíacs. El programa farà una especial incidència en el contingut de les etiquetes dels aliments per les persones que tenen intolerància al gluten. Un etiquetatge que indiqui la proporció de gluten que contenen ajudarà als malalts i les seves famílies a saber si els poden consumir o no. En tot cas, el límit de gluten permès en els aliments serà molt baix. Una altra de les mesures anunciades és la realització d'un mapa per saber la incidència de la malaltia en la població que permetrà dissenyar estratègies de diagnosi i prevenció de la malaltia. Consum de la Generalitat té signat el 'Pacte del celíac i el diabètic' amb més de 80 empreses que s'hi han adherit, amb l’objectiu de millorar l’etiquetatge dels productes alimentaris destinats a celíacs, de manera que els sigui fàcil de reconèixer si un aliment conté o no gluten. L'Associació Celíacs de Catalunya compta amb més de 7.000 inscrits (el 50% infants, menors de 13 anys), entre d'altres campanyes, recordem la iniciada fa pocs dies en la que demana als ajuntaments que els caramels per les cavalcades dels Reis siguin aptes per celíacs, en la que els adjunta una llista de fabricants de caramels sense gluten.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article