Es tracta d’un entorn digital que facilita informació, formació i contacte amb professionals per millorar la qualitat de vida dels cuidadors de les persones que pateixen aquesta malaltia. El projecte batejat com a Mnemosyne ha estat coordinat per la Fundació Sociosanitària de Manresa, que iniciarà una prova pilot amb els seus pacients la propera setmana.
Un consorci català format per la Fundació Sociosanitària de Manresa i Funditec, junt amb la col·laboració de 4 socis europeus, ha desenvolupat una plataforma digital per ajudar els familiars de pacients amb síndrome de demència lleu, moderada i Alzheimer. El projecte, que ha rebut el nom de Mnemosyne, s’emmarca dins el programa Innovation 4 Welfare de la Comissió Europea, que inclou l'ajut a la recerca i desenvolupament d’iniciatives per millorar el benestar de les persones, també amb el suport d’ACC1Ó, i l’assessorament de TicSalut.Mnemosyne consta d’una plataforma digital anomenada “demenciasupport” que facilita l’atenció i cura de les persones amb malalties neurodegeneratives i dóna accés a serveis d’informació, continguts de formació, suport i contacte amb professionals especialitzats en la matèria. Alhora, permet als familiars, cuidadors i personal sanitari compartir les seves experiències.
Amb aquesta tecnologia es pretén posar a l'abast de les famílies un recurs que els permeti sentir-se més recolzades davant la malaltia, i fer més fàcil la conciliació de les atencions al malalt amb el dia a dia. Mnemosyne s’ha presentat aquesta setmana a ACC1Ó en el marc de la jornada “Telemedicina: convertir els reptes socials en oportunitats de negoci”.
Per tal d’avaluar les característiques del nou sistema, la Fundació Sociosanitària de Manresa iniciarà una prova pilot amb algunes famílies catalanes a partir de demà i s'allargarà durant tres mesos.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari