Conèixer la història dels objectes de segona mà, un nou atractiu


La iniciativa va ser llançada a la Gran Bretanya, en el marc del Festival Future Everything. El projecte batejat com a 'RememberMe' va sorgir de la col.laboració de l'ong Oxfam amb l'empresa TOTeM (Tales of Things and Electronic Memory), pretén que, en un país on el sector de venda d'objectes de segona mà té ja una llarga tradició, els consumidors puguin conèixer les anteriors vides del producte que adquireixen per donar-los a més un valor emocional.

Com fer-ho? una vegada més gràcies a la tecnologia. Així a través d'una etiqueta RFID que porta inclosa el producte dóna a conèixer elements de les seves vides passades. Per fer-ho possible, les botigues d'Oxfam a Manchester ofereixen l'oportunitat que el donant de l'objecte expliqui a través d'un micro la particular història de l'estri, indicant quan i on va ser adquirit originalment i explicant detalls que li donin un relleu personal. Seguidament es realitzen els clips d'àudio, i s'assigna una etiqueta RFID i un codi QR, perquè els aspirants a comprar el producte puguin utilitzar el seu telèfon intel ligent o un lector de RFID que aporta la botiga per escoltar la història del producte abans de decidir-se a comprar-lo.

Els promotors de RememberMe argumenten que aquesta eina permet transmetre la idea que el valor dels objectes no és només financer sinó també emocional gràcies al trajecte vital que han seguit.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article