Menús ecològics a les escoles pel mateix preu que els convencionals


Ahir es va presentar a Girona el projecte de menús ecològics a les escoles, a partir d'una iniciativa de l'Ampa de l'escola Bruguera i l'ajuntament de Girona. El treball, que també compta amb el suport de la Generalitat, mostra com els ingredients biològics que han de formar part d'un menú equilibrat poden tenir un preu semblant als convencionals. Uns costos que anirien d'entre 1,43 a 2 euros. Fa un any que s'esta treballant en el tema i podria començar a funcionar en poques setmanes. Ara és el moment, remarcava el portaveu de l'Ampa, en què altres centres escolars de la ciutat i també les escoles bressol s'hi afegeixin. En aquests moments, s'esta treballant en el perfil jurídic d'una 'Central de Compres' que gestionarà el servei, una cistella comú que abaratiria costos i que funcionaria de manera autònoma de l'Administració. El projecte, elaborat per Lola Puig, especialista en dietètica natural i membre de la Cooperativa El Rebost, fixa unes pautes que possibiliten l'aplicació de menús ecològics a les escoles: Recuperar la cuina i que la gestioni el centre o l'Ampa és una de les premises, establir criteris en la confecció del menú que valorin la temporalitat dels aliments o la producció de proximitat, la compra directa al productor i tenir un gestor responsable, a plena dedicació, que coordini el servei, són les més importants. Enric Pardo, Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, explicava que aquesta no és una iniciativa nova. Andalusia ja ofereix menús biològics a les escoles, centres socials i hospitals, també Navarra. És una manera de promocionar els productors ecològics locals i, és clar, millorar la qualitat en la nutrició dels nens.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article