L'AESAN recomana limitar l'ús de guants de làtex en la manipulació d'aliments


L'ús inadequat dels guants de làtex en la indústria alimentària no només pot incidir en la contaminació creuada dels aliments si no que, pel mateix material en què estan fets, pot provocar reaccions al.lèrgiques als consumidors. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recomana limitar l'ús de guants de làtex a l'empresa alimentària, ja que, s'ha demostrat que es produeix una transferència de proteïnes de làtex dels guants als aliments, fet que pot provocar reaccions al.lergiques a les persones que consumeixin aquests productes i que siguin sensibles a aquest material. Les reaccions es poden produir fins i tot després de cuinar l'aliment. AESAN proposa substituir l'ús de guants de làtex en la manipulació dels aliments per un rentat de mans més rigurós i freqüent. També recomana que, encara que s'utilitzin guants, cal evitar els anells, braçalets i rellotges mentre es manipulen els aliments. Font: Consumaseguridad

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article