Cim del Cel, el vi d'Andorra


Cim del Cel és la primera marca i, de moment, l'única de vi d'Andorra. La bodega Casa Beal només ha tancat 800 ampolles d’aquest vi blanc i l’any que ve es calcula que se’n produiran 1.500 més. De moment no es vendran al gran públic. La família Visa Tor, de Sant Julià de Lòria, propietària de les vinyes, busca crear una marca de qualitat. El projecte va començar fa 18 anys, substituint per ceps les plantacions de tabac buscant la diversificació del conreu quan el tabac va a la baixa. El vi de les valls d'Andorra té unes peculiaritats heretades del lloc on neix. Les vinyes estan plantades a més de 1.000 metres d’altura pel que passen per diferències tèrmiques molt contrastades. A l'estiu el ventall de temperatures s'estén dels 15 als 35 graus en un sol dia. Aquests canvis de temperatura fan que "la planta concentri àcids, aromes... i això va bé", segons Ferran Gironès, enòleg de les caves, "perquè fa que la planta treballi només unes hores al dia i que la resta es dediqui a emmagatzemar tot el treball que ha fet aquestes hores de màxima temperatura".Font: Bondia

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article