S'estén el costum de portar el dinar de casa. L'opció d'anar al restaurant suposa 200 € al mes


Un estudi de la FUCI -Federació d'Usuaris Consumidors Independents- que relaciona els hàbits alimentaris amb la jornada laboral quantifica el cost de menjar fora de casa en 200 euros mensuals, de mitjana. Són dades del 2004 però posen en evidència la impossibilitat per a molts d'anar a dinar a casa al migdia per falta de temps. Així, sis de cada deu enquestats a tot l'estat no tenen temps per dinar a casa seva durant el descans laboral i han de fer aquest àpat en bars o restaurants. Aquesta és una situació que té una especial incidència a les grans ciutats com Barcelona o Madrid, on han de dinar fora un 80% dels treballadors. L'import dels dinars varia molt en funció de la ciutat i, per exemple, la mitjana d'un àpat a Barcelona està al voltant dels 12 euros, segons l'estudi. El treball també destaca com es nota un descens en la tria de restaurant de menjar ràpid -16%- i augmenta la gent que s'emporta la carmanyola de casa el 15%. La majoria dels qui van a un restaurant opten pel menú diari -80%-.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article