Un vidre que estalvia les emissions de CO2


Els vidres dels habitatges, edificis comercials i oficines poden evitar l'emissió de més de 15 milions de tones de CO2 l'any, només a Europa. Com? a través de la instal.lació de vidres de control solar. Almenys això és el que defensa un estudi elaborat per Glass for Europe, l'associació que reuneix els quatre principals fabricants de vidre europeus. Els anomenats vidres de control solar tenen la capacitat de reflectir els raigs solars els dies més calorosos, facilitant l'aïllament de l'escalfor i, per tant, evitant l'ús excessiu d'aire condicionat. Prenent de referència l'ús actual de la refrigeració, l'institut holandès TNO ha calculat que la instal.lació d'aquest tipus de vidres en els edificis climatitzats produiria un estalvi de més de 15 tones de CO2 anuals, d'aquí al 2020. L'edifici del Consell de la UE, de Brussel.les ja compta amb aquest tipus de vidres, també el de la Comissió i el Parlament europeus. Ara, Glass for Europe demana a la CE que inclogui l'aplicació de vidres de control solar en el paquet de mesures que esta preparant la UE per a la reducció de les emissions de diòxid de carboni, aplicades a la construcció d'edificis.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Ús deixo un link amb un blog creat per a debatre la qüestió del transport públic a Igualada i rodalies. http://transportpublicanoia.blogspot.com

  • Proposo al usuaris que ens unim per fer el trajecte en cotxe, adaptant els horaris, algú s'apunta?
    Igualada-Barcelona 7.30 aprox
    Barcelona-Igualada 16.30 aprox

  • Bon dia:

    Per la present us comuniquem que ha estat desconvocada la vaga en la nostra companyia, al haver-se arribat a un accord satisfactori entre els treballadors i la direcció de l'empresa. Els serveis es realitzaran amb tota normalitat. Gràcies.
    Salutacions.
    Jordi Balcells.
    Dept. Márketing.
    La Hispano Igualadina S.A.

Comenta aquest article