'El 90% de la producció l'exportem al mercat europeu'

Hans de Roos, productor de l'oli ecològic Can Solivera


Quan a Hans de Roos li va arribar l'hora de jubilar-se de l'empresa química de Rotterdam on treballava va posar totes les seves energies en materialitzar el seu somni: Venir a Catalunya, terra dels avantpassats de la seva dona, instal.lar-se en un mas i fer oli. Així l'any 96 la parella va comprar Can Solivera, una masia amb finca de cinc hectàrees a Fitor, a tocar de Peretallada (Baix Empordà). Allà hi ha ubicada la planta envasadora i l'espai de cata i venda directa d'oli, pel que cada any hi passen prop de 10.000 visitants amb ganes d'assaborir un oli ecològic d'alta gamma. La resta, un 90% de la producció es ven a països europeus com Holanda i Bèlgica on la demanda de producte ecològic és més elevada i on el gust per l'oli d'oliva cada dia és més estès.

Vídeo-entrevista de Jornal a Hans de Roos:

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article