Vols saber quants tòxics ingereixes a través dels aliments?


Un web dóna l'opció de calcular els percentatges de nutrients i tòxics que ingereix l'usuari durant una setmana, en funció de la dieta. El programa Ribefood dissenyat per especialistes del laboratori de Toxicologia i salut Mediambiental de la URV i de la unitat de toxicologia de la Facultat de Farmàcia de la UB, facilita el càcul a partir dels 54 aliments més consumits a casa nostra. Així, conté els ingredients nutricionals que aporta cada producte -els 31 principals- i també els contaminants que integren habitualment. A partir d'unes taules es pot fer el calcul automàtic en funció de la dieta que tria el visitant. El resultat indica tots els tòxics que consumeix l'usuari a través de la dieta (arsènic orgànic és un dels més habituals) i si existeixen mancances nutricionals, acompanyats de la informació sobre els nivells recomanables de consum. Segons els autors del programa, la majoria dels tòxics s'ingereixen a través dels greixos dels aliments i també del peix. Quant a la fruita i la verdura que dóna l'opció de triar, és amb el supòsit que ha estat pelada i neta. El creuament de dades es fa en funció del pes, l'edat i el sexe de l'usuari. Els aliments estan dividits en vuit grups (carns i derivats, marisc, llet i derivats, olis i greixos, ous, pa, cereals, peix, verdures, llegums i fruites). De cada categoria, al seu temps, se'n pot detallar les racions que es prenen per setmana i la mida(petita, mitjana o gran) en funció del pes que també surt detallat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article