L'anomenada Bio Cola s'elabora amb un 96% de sucre de canya de Paraguai que s'adquireix a la cooperativa Manduvirà, sota criteris de comerç just i amb certificació de producte ecològic.
La Bio Cola promoguda per Intermón Oxfam, permet que tota una comunitat camperola del país sudamericà tinguí accés a un medi de vida sostenible a més de ser un producte que vetlla per la preservació del medi ambient.La cooperativa Manduvirá, ubicada a Arroyos i Esteros, al departament de Cordillera de Paraguai, se centra en el recolzament a petits camperols i camperoles de sucre de canya que viuen en condicions desfavorables.
Gairebé la meitat de la població de Paraguai viu del camp, però les infraestructures són insuficients i normalment no hi ha accés a crèdit. La cooperativa està treballant per recuperar camps que havien estat abandonats i capacitar els camperols per a una producció sostenible, millorant el sòl i proporcionant un marc més segur per a poder comercialitzar el seu producte. El comerç just els ha permès tenir l'oportunitat de sentir-se més amos de la cadena de producció de la canya de sucre. En aquests moments estan tirant endavant un projecte que els permetrà comptar amb la seva pròpia fàbrica d'elaboració de sucre.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari