Els aliments elaborats no s'encarien tant des de 1990


L'increment de preus en alguns aliments bàsics és el responsable de l'augment disparat de la inflació. Dels 27 països de la UE l'estat espanyol és el segon amb la inflació més elevada pel darrera d'Eslovènia. Així si al juliol, el pa acumulava un augment de preu anual del 6% ara està en el 14%, segons destaca El País. L'increment del preu dels cereals s'estén a d'altres aliments, com les pastes o les farines. El Banc Central Europeu ha vaticinat aquesta setmana que la inflació es deixarà notar encara més en els propers mesos en el sector carni, per l'elevat cost dels pinsos. L'increment del pa queda en segon terme si s'analitzen altres productes bàsics com és la llet, que ha pujat un 30% en els últims dotze mesos, una escalada de preus que no té referència en les sèries estadístiques de l'INE i que té molt a veure amb la descompensació entre oferta i demanda. Els derivats lactis també acumulen encariments notables com el cas dels formatges (8,6%), les mantegues (9,3%) o els iogurts (10%).

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article