La ratafia catalana i el gin de Maó s'etiquetaran com a 'begudes espirituoses'


La Comissió Europea aprovarà dilluns un Reglament que inclou la regulació de l'etiquetatge de begudes produïdes al continent en base a determinades tècniques nacionals que es reconeixeran sota el nom de 'beguda espirituosa'. Amb aquest reglament els Estats membres no podran prohibir o restringir la importació, venda o consum d'aquestes begudes si s'acullen als paràmetres que fixa la norma, pels quals s'estableixen definicions clares com que tinguin qualitats 'organolèptiques' i un grau d'alcohol mínim del 15%. Aquesta definició permetrà als productors una comercialització regulada alhora que aportarà més transparència als consumidors. Entre els beuratges espirituosos i aromàtics reconeguts que es podran etiquetar com a 'begudes espirituoses' trobem el brandy del Penedés, el gin de Maó, el Palo de Mallorca, ratafia catalana, Cantueso alacantí, l'aperitiu-cafè d'Alcoi, el patxaran de Navarra, o l'aiguardent de sidra d'Astúries.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article