Els productors catalans de vedella alerten de la competència estrangera


Segons ha explicat el president de Provedella, Eliseu Isla, en la carn procedent de Catalunya es garanteix la seguretat alimentària, la sanitat, el benestar animal i es coneix també tot el procés. Actualment, els 600.000 vedells que s'engreixen a Catalunya es venen en carnisseries i mercats del territori català. Però en restaurants i grans superfícies cada vegada arriba més vedella criada a altres països com Polònia, Alemanya o Dinamarca. Aquesta carn, diu Isla, és més barata perquè s'alimenta de farratge, mentre que les vedelles catalanes s'engreixen amb cereals, i això n'augmenta la qualitat, però també els costos de producció. El vicepresident del Gremi de carnissers, Xavier Gallifa, ha advertit que hi haurà productors que hauran de tancar per les pressions fiscals, les despeses o la competència deslleial de la carn procedent de fora i, en aquest sentit, ha explicat: "Al darrere hi anem nosaltres perquè la gent no voldrà pagar mai carn cara que vingui de fora." En tot cas, de moment, els ramaders s'estimen més reduir el marge de beneficis i mantenir el preu de la vedella. Font Telenotícies

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article