El consum de carn comporta un 31% de les emissions de CO2 a l'atmosfera


Un reportatge de la CNN afirma que els consumidors regulars de carn emeten 1,5 tones de CO2 anuals més que els vegetarians. L'argument ve de les emissions de CO2 que produeix la UE procedents de la cadena alimentària -un 31% del total-. D'aquest percentatge, més de la meitat es deriva de la producció de carn. Així, la cadena alimentària contamina més del doble que el sector del transport, responsable del 14% de l'emissió global de diòxid de carboni. Les dades són aportades per la Xarxa d'Investigació del Clima i l'Alimentació (FCRN) segons la qual, el 50% de l'augment d'emissions globals entre 1850 i 1990 van lligades als canvis en la utilització de la terra, generalment a causa de les pràctiques agrícoles. Pel recomana fer replantejament de com es conreen les terres i del transport integrat que comporta el seu comerç. Per la seva banda, l'associació també britànica Farmers Weekly assenyala que la quantitat d'aliments que es transporten via aèria des de 1990 ha augmentat un 140%.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article