Relacionen la vitamina B9 i la prevenció de la demència


La falta de vitamina B9, també anomenada àcid fòlic -en anglès-, augmenta fins a tres vegades el risc de desenvolupar demència senil, segons conclou un estudi realitzat per investigadors sud coreans que han fet un seguiment 518 persones d'edat avançada. Els investigadors van seguir l'evolució durant dos anys i quatre mesos per constatar com 45 dels participants en les proves havien desenvolupat demència, entre les quals 34 van ser diagnosticades d'Alzeimer. Els resultats mostraven un vincle clar entre aquestes persones i la insuficiència de vitamina B9. Els investigadors van tenir en compte altres variables com l'edat, el consum d'alcohol, el canvi de pes, però cap d'aquests factors era tan evident com el baix nivell de vitamina B9. Aquest compost es troba en les mongetes, cigrons o pèsols, en verdures com els espinacs o l'enciam i en algunes fruites. Més info: Yahoo News

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article