Els edulcorants artificials poden engreixar més que el sucre


Aquesta és la tesi d'un article publicat a la revista científica Behavioral Neuroscience, en el els autors defensen que els edulcorants contribueixen a augmentar el pes i els nivells de greix en el cos, degut a la confusió que creen en el metabolisme. Susan Swithers i Terry Davidson, científics de la Universitat de Purdue (Indiana), sostenen que els sucres artificials afavoreixen l'acumulació de pes i calories. Les proves que han realitzat amb ratolins mostren com els animals alimentats amb edulcorants artificals van acumular més greix que els que consumien glucosa -edulcorant natural-. La contradicció amb els resultats que es persegueixen amb el consum dels edulcorants es deu al fet que que el cos ja avança moltes calories quan tasta un aliment o beguda dolços, segons els experts. Tot i no haver estat provat en persones, els investigadors vinculen el descobriment al fet que els individus que habitualment consumeixen begudes ligt tenen més propensió a patir obesitat o malalties relacionades amb el metabolisme del cos. La troballa científica s'afegiria als resultats d'un estudi anterior on s'evidenciava que els animals sotmesos a una dieta que contenia un alt nivell de sacarina tenien més ansietat per menjar que els que normalment s'alimentaven amb menjar dolç, amb totes les seves calories.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article