Una Fira-Tast que promou els aliments ecològics a les escoles


La 'I Fira-tast d'alimentació ecològica' és un intent de donar a conèixer el menjador escolar saludable i sostenible als pares. Organitzat per l’Ampa del CEIP La Muntanyeta, de Barcelona, i l’empresa Serveis Educatius Pam i Pipa, la fira vol ser un aparador de les possibilitats nutritives i saboroses que ofereix l'alimentació biològica. El programa iniciat per l'Ampa d'aquesta escola pública que ja té precedents com el de l'Escola Bruguera de Girona, inclou, a més, activitats relacionades amb l'aprenentatge d'hàbits alimentaris saludables. L’Ampa i l’equip directiu van recolzar el projecte de l’empresa amb la intenció de millorar la qualitat de l’àpat servit als escolars sense necessitat d’augmentar el preu del servei del menjador. Des de setembre s’estan introduint un 70% d’aliments d’origen biològic en els menús: fruita, verdura, làctics, carn de vedella, porc i pollastre, pasta, llegum, oli d’oliva, espècies i altres aliments que tenen certificat d'origen. Paral•lelament, i dins el recinte escolar, es realitzen activitats educatives dirigides a l’alumnat que pretenen donar a conèixer l’agricultura ecològica i la seva relació amb el medi ambient. Tallers perquè els nens aprenguin receptes de cuina i xerrades pels pares i mares dirigits a conscienciar sobre l’origen del què mengem i com millorar l’alimentació de la família. La Fira Tast es podrà visitar al patí de la mateixa escola (c/ Montfar, 24, BCN) aquest divendres, 29 de febrer, a les 17 hores.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article