La Jornada Connect-EU reunirà més de 700 persones interessades en projectes R+D col.laboratius

La trobada se celebrarà aquest dimecres al World Trade Center de Barcelona


Acc1ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana i l’Agaur, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca organitzen la segona edició de la Jornada Connect-EU, que té l’objectiu d’informar sobre els mecanismes de participació al 7è Programa Marc d'R+D de la Unió Europea. Aquest programa atorga enguany 7.000 milions d’euros en ajuts a la recerca, la quantitat més elevada fins al moment. L'activitat promoguda per la Generalitat comptarà amb la participació de Josefina Enfedaque, representant de la Direcció General de Recerca  i Innovació de la CE.

La Jornada Connect-EU tindrà lloc aquest dimecres, 21 de setembre al World Trade Center de Barcelona. Comptarà amb la participació de Josep Moragas, Conseller Delegat d’ACC1Ó, Pere Pardo, director de l’AGAUR, i de representants de la Comissió Europea i del CDTI (Centro de Desarrollo Tecnológico Industrial). Assistiran a la sessió més de 700 persones entre representats d’entitats, empreses, centres tecnològics i universitats catalanes que volen impulsar projectes d’R+D col·laboratius.

La jornada s’iniciarà amb una ponència sobre la situació de l’R+D catalana a Europa. Des de l’inici del programa, Catalunya ja ha captat 383 milions d’euros - el 30% del finançament rebut a tot l’Estat espanyol- que han permès impulsar 900 projectes. Tot seguit, es presentaran de forma paral·lela les oportunitats per a projectes segons el sector: transport, medi ambient, TIC, seguretat i salut, entre d’altres.

La representant de la Direcció General de Recerca i Innovació de la CE, Josefina Enfedaque, explicarà les perspectives de futur del programa marc d’R+D. Enfedaque intervé activament en la definició dels programes de finançament europeus.

Casos d’èxit: projectes europeus amb participació catalana:

-Robots intel·ligents per millorar el benestar de les persones

Robot Companions, projecte que compta amb la participació de la Universitat Pompeu Fabra, busca desenvolupar els robots del futur: sensibles i intel·ligents. A les funcions mecàniques hi integraran emocions, percepcions i coneixement, per tal de contribuir a la millora de la salut i el benestar de les persones.

-Dissenys innovadors per al vehicle elèctric

Els cotxes elèctrics del 2020 comptaran amb innovadors dissenys pel que fa als motors, el xassís i la carrosseria. En el seu desenvolupament hi treballen la catalana Applus+ IDIADA juntament amb sis socis europeus: IKA, Fiat, Renault, Volkswagen, Continental i SAFER.

-Dispositiu per diagnosticar la malaltia de Lyme

La biotecnològica catalana Aromics lidera un projecte per crear un dispositiu que diagnosticarà la malaltia de Lyme, una malaltia infecciosa que afecta 85.000 nous casos cada any a Europa. Al projecte, de dos anys de durada i cofinançat pel 7è PM, hi participen set entitats de sis països europeus.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article