Excés de sucre en els cereals de l'esmorzar


Nou de cada deu cereals que es comercialitzen per a l'esmorzar té excés de sucre. La federació de consumidors FACUA ha fet un estudi comparatiu entre 155 varietats dels cereals que habitualment es comercialitzen, en el marc de la campanya 'Generació Menjar Escombraries'. Un 86% dels analitzats conté nivells alts de sucre, mentre que el percentatge arriba al 88% quan el producte és dirigit especialment als nens. Els greixos saturats també s'inclouen en aquests tipus d'esmorzars, en un 16% dels casos i els nivell de sal són excessius en un 25% de les varietats estudiades. En aquestes taules podeu trobar el detall de les anàlisis. Les organitzacions de consumidors que formen part de Consumers International, promouen la campanya 'Generació menjar escombraria'. Facua forma part d'aquesta agrupació i demana al Govern i a la Comissió Europea millores en la legislació que regula la composició, etiquetat i publicitat dels aliments, especialment quan van dirigits a menors. En aquest estudi, només sis dels 155 cereals analitzats tenen els nivells baixos de sucre, no superior al 5%, cap dels quals té com objectiu els consumidors més joves. En canvi, les quatre varietats amb més alt índex de sucre tenen com objectiu el consum infantil, es tracta de Flakers Sugar (51,3% de sucre), de Little Man, Birdies (50%), de Auchan, con 50; Readys (45%), de Eroski; i Smacks (45%), de Kellogg's.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article