Un llibre de receptes de la Selva del Camp, finalista del Gourmand World Cookbook


Aquesta setmana s'han fet públics els finalistes als premis Gourmand World Cookbook. Entre les tres finalistes a millors llibres corporatius de cuina del món n'hi havia un de català, editat per Cossetània, a partir d'una idea de Coselva per promoure les receptes de fruita seca i oli. El jurat ha valorat especialment el vesant antropològic del llibre, que recopila els secrets de cuina de 90 dones de la Selva del Camp. Coordinat per Camil Ferrater, "Olles, cassoles i tupins. Els fogons a la Selva del Camp" és un recull fet per Coselva de les 270 receptes més antigues del municipi, la majoria elaborades amb els productes més característics d’aquesta cooperativa: l’oli d’oliva verge extra “Antara” i l’avellana. El veredicte es farà públic el proper 13 d’abril en el Teatre Olympia de Londres, el dia abans de la inauguració de la Fira del Llibre de la capital britànica. En l’esdeveniment hi participaran quinze xefs de dotze països que faran demostracions de cuina en l’estand “Gourmand-LBF The Cookbook Corner” de la fira londinenca. En l’elaboració del receptari de Coselva hi van participar unes 90 dones que expliquen els seus secrets sobre la cuina típica de la Selva, des de l’elaboració de licors i orxates d’avellana a melmelada d’albercoc, panellets, sopa de farigola, escudella de fonolls i cargols ‘dolços i coents’. També s’hi indica com es poden confitar les olives i el procés per a l’obtenció de sabó d’oli.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article