Els celíacs podran disposar d'un sistema ràpid de detecció de gluten en els aliments


Són unes tires analítiques que de manera 'eficaç i ràpida' identifiquen si un producte pot ser consumit per una persona celíaca, ja que detecta la presència de la part del gluten que és tòxica pels afectats d'aquesta malaltia. La troballa és fruit d'una investigació a tres bandes entre la Universitat de Sevilla, el CSIC i l'empresa biotecnològica Biomedal que comercialitzarà aquestes tires. Segons Carolina Sousa, cap de la investigació, només un 10% del gluten és tòxic per als malalts i la recerca s'ha fet intentant una aproximació més eficaç a les fraccions tòxiques del cereal. Aquest producte es destinarà de moment al mercat dels laboratoris d'analisis i la indústria agroalimentària. La investigació ha donat uns resultats que permetran millorar la qualitat de vida dels celíacs ja que permetrà ampliar el ventall d'aliments que puguin consumir a més d'ampliar la prevenció de possibles intoxicacions. Sousa aclareix que existeixen productes similars en el mercat però no tan específics com aquest, ja que, en ocasions donen reaccions creudes en xocolates o farines d'alguns llegums. Els malalts celíacs tenen intolerància al gluten que conté el blat, la cibada, l'ordi o el sègol. Considerada com a malaltia crònica gastrointestinal més comuna, afecta nadons i adults, fins un 1 per cent de la població mundial, si bé un 20% d'aquests no han estat diagnostic, segons els experts. Més informació: Yahoo

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article