Vi sense alcohol i ara pernil sense sal


Científics de l'Institut d'Investigació Agroalimentari de Catalunya -IRTA- han presentat a Barcelona el projecte en el que estan treballant per aconseguir reduir a la meitat la sal que s'utilitza per curar el pernil ibèric, en el marc del programa europeu Truefood. Pere Gou, coordinador de la investigació sobre la reducció de sal al pernil, ha indicat en roda de premsa que no es tracta només de posar menys sal al pernil perquè els hipertensos puguin menjar-lo sinó què la textura, el sabor i l'essència de l'embotit no canviï i que continuï sent tan segur com fins ara. Investigadors de dotze països europeus en projectes integrats al Truefood s'han reunit a Barcelona, en el marc de l'assemblea general d'aquest projecte, que té per objectiu incrementar la competitivitat dels productes tradicionals, com el pernil, el formatge o les verdures, mitjançant innovacions que, a més, garanteixin la seguretat dels aliments. De moment, els científics espanyols no han finalitzat les seves investigacions ja que el projecte Truefood, que compta amb un pressupost d'uns 16 milions d'euros, la meitat dels quals els aporten les empreses europees, es troba a mig recorregut. Font: La Vanguardia

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article