Les emissions de CO2 i l'acidesa del mar


Científics que elaboren un estudi de la costa del Pacífic nordamericana han trobat un augment significatiu de l'acidesa de l'aigua del mar que podria ser determinant per a les espècies submarines. L'acidesa, que els investigadors associen a l'augment de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera, s'ha incrementat més ràpid del que preveien ja que el canvi en el PH de l'aigua que ha detectat l'estudi no s'esperava fins al 2050. L'aigua del mar més àcida significa que espècies com el marisc, el plancton o els corals troben molta més dificultat per formar unes cloves i uns esquelets més sòlids. Si és així, es redueix la productivitat de la cadena alimentària de manera que pot resultar molt negatiu per al conjunt de la vida marina. Els científics encapçalats per Richard Feeley, de l'Administració Oceànica i Atmosfèrica d'EUA (NOAA), assenyalen que els efectes d'aquesta acidesa van més enllà de la fauna del mar ja que la repercussió socio-econòmica d'aquesta acidificació podria ser substancial. El canvi en el PH de l'aigua ja havia estat predit i comprovat pel gruix de la comunitat científica, però el que mostra aquest darrer estudi és la celeritat en què es compleix el vaticini. Els investigadors assenyalen que aquesta nova troballa no implica que les espècies morin immediatament, però si que hauran de dedicar molta més energia només per a mantenir la seva clova. Amb la velocitat en que es produeixen els canvis, les espècies marines no poden tenir temps per adaptar-s'hi. Més informació:The Guardian

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article