L'OCU denuncia que la majoria de salses, aperitius, galetes o pa tenen greixos poc saludables


L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat que el 52% de galetes, rebosteria, brioixos, pa, aperitius, patates fregides i salses analitzats conté greixos saturats, que afavoreixen l'augment dels nivells de colesterol LDL en sang. L'excés d'aquest tipus de colesterol també anomenat 'dolent' pot provocar a la llarga arterioesclerosi i problemes cardiovasculars. Les conclusions són a partir d'un estudi elaborat per l'entitat sobre el tipus i la quantitat de greix que porten 49 productes elaborats de brioixeria i rebosteria, galetes, aperitius, pa, salses i patates fregides que el consumidor pot adquirir en qualsevol centre comercial. Els resultats mostren que només el 20% d'aquests productes informa en l'etiqueta el tipus de greix que conté. L'estudi subratlla que els fabricants indiquen entre els ingredients "olis vegetals" que tan poden ser d'oliva com de coco o d'altres varietats. Però, els efectes sobre la salut no són els mateixos en cada cas. En aquest sentit, l'Ocu considera que la legislació és 'permissiva i antiquada' ja que permet al fabricant no especificar de quin greix es tracta i sota el concepte d'olis vegetals es poden utilitzat greixos comestibles però de dubtosos efectes sobre la salut. Es dóna el cas que l'aliment analitzat que més greixos saturats conté són unes galetes n'inclouen un 94%. Les patates fregides contenen de mitjana un 34% de greixos saturats i els aperitius i brioxeria al voltant d'un 24%.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article