Les comarques gironines clouen una setmana de recordatori de la catàstrofe de Fukushima


El Grup antinuclear de les comarques gironines ha organitzat un seguit d'activitats a Figueres i Girona, per recordar el primer any de la catàstrofe
nuclear de Fukushima. Aquestes activitats s’han desenvolupat en conjunt amb la Coordinadora estatal Anti – Nuclear (CEAN) i la coordinadora catalana Tanquem les nuclears – 100% renovables. Sota el so d’una sirena d’emergència el Grup antinuclear de les cc gg va cloure ahir els actes en memòria de la catàstrofe de Fukushima. El doctor en Filosofia i Ciències de l'educació Josep Ma Terricabras, va llegir el manifest en el que s’ha recordat que la situació de Fukushima està lluny d’haver acabat, i que malauradament, els límits “legals” de radioactivitat en persones i aliments han estat elevats a la majoria de països. En el decurs de l'acte es va reclamar el tancament nuclear al Japó, a Catalunya, i a tot el món.

Durant tot el cap de setmana s’han realitzat un seguit d’accions que han tingut com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania diverses qüestions en l’entorn de la catàstrofe de Fukushima, com les maniobres per amagar l'abast de la catàstrofe, o com la indústria nuclear i els seus grups de pressió han desplegat una política de desinformació, per presentar l’accident com un fet superat, i un mal necessari, al que les societats s’han de resignar.

El Grup antinuclear ha recordat que el futur no es pot construir en base a una energia cara de produir, insegura i bruta i ha destacat l’existència d’instruments tècnics i científics suficients per desenvolupar una indústria energètica neta que estigui a l’abast de les persones i no en funció del negoci de les grans empreses elèctriques.

Entre les accions que s’han realitzat al llarg del cap de setmana destaquen: a Figueres  un passi del documental Into Eternity, on es donen a conèixer els perills de la creació d’un magatzem de residus a Finlàndia i les terribles conseqüències de les accions de l’home sobre el planeta; a la ciutat de Girona, una obra de teatre al carrer, on s’ha recordat l’accident i les conseqüències d’una catàstrofe nuclear encara vigent i com a
acte de cloenda, s’ha fet un mural infantil reclamant lʼús de fonts energètiques alternatives, més netes i segures.

Commemorant la data, el programa 30 Minuts de TV3 va emetre ahir aquest documental colpidor on parlen antics treballadors de la central i recorden els esdeveniments d'aquell 11 de març de 2011.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article