La Fira Agrícola de Collserola s'erigeix com un nou punt de trobada de la producció local i artesanal


A més de les parades de productes: verdures, fruites, conserves, cerveses i vins, herbes aromàtiques i medicinals, pa i pastissos, la Fira
ofereix tallers, documentals, xerrades, exposicions i conferències sobre la producció sostenible i local, però també afegeix l'ingredient de revalorització del territori i patrimoni cultural. Així, el programa inclou un recorregut pel passat, present i futur de les masies de Collserola a través d'una taula rodona i la projecció d'un documental dels anys 60 sobre sembra i collita a Can llevallol.


La Fira que s'ha de celebrar el proper diumenge 29 d'abril, entre les 10 i les 15 hores, uneix dos cops a l’any els esforços de moltes persones, grups i associacions que treballen cada dia perl de desenvolupar una vida més sostenible, en un territori annex a una gran ciutat com Barcelona.

 La Fira és un intercanvi de productes i coneixements locals que promouen el cultiu ecològic i la producció i consum de les varietats autòctones.

A banda de la trobada d'intercanvi de producció, la fira ofereix una plataforma per a conèixer les característiques especials de la Serra de Collserola que forma una zona geogràfica, natural, social i econòmica de transició entre la ciutat de Barcelona, el Parc Natural, les urbanitzacions i l’autogestió de petites parcel·les i camps de producció d’aliments.

Els promotors tenen com a objectiu un model d’autogestió de recursos on els productors i consumidors donin suport a un desenvolupament dels espais urbans-rurals en equilibri amb el manteniment dels ecosistemes regionals per tal d’aconseguir una vida on la producció i distribució dels productes siguin més sanes i equitatives.  La intenció és que la fira no quedi només en un bàsic intercanvi comercial, sinó que vagi més enllà i creï cultura, difusió dels coneixements locals, vida social i recuperació de llavors i aliments autòctons de la zona.


Programa

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article