A més de les parades de productes: verdures, fruites, conserves, cerveses i vins, herbes aromàtiques i medicinals, pa i pastissos, la Fira
ofereix tallers, documentals, xerrades, exposicions i conferències sobre la producció sostenible i local, però també afegeix l'ingredient de revalorització del territori i patrimoni cultural. Així, el programa inclou un recorregut pel passat, present i futur de les masies de Collserola a través d'una taula rodona i la projecció d'un documental dels anys 60 sobre sembra i collita a Can llevallol.
La Fira és un intercanvi de productes i coneixements locals que promouen el cultiu ecològic i la producció i consum de les varietats autòctones.
A banda de la trobada d'intercanvi de producció, la fira ofereix una plataforma per a conèixer les característiques especials de la Serra de Collserola que forma una zona geogràfica, natural, social i econòmica de transició entre la ciutat de Barcelona, el Parc Natural, les urbanitzacions i l’autogestió de petites parcel·les i camps de producció d’aliments.
Els promotors tenen com a objectiu un model d’autogestió de recursos on els productors i consumidors donin suport a un desenvolupament dels espais urbans-rurals en equilibri amb el manteniment dels ecosistemes regionals per tal d’aconseguir una vida on la producció i distribució dels productes siguin més sanes i equitatives. La intenció és que la fira no quedi només en un bàsic intercanvi comercial, sinó que vagi més enllà i creï cultura, difusió dels coneixements locals, vida social i recuperació de llavors i aliments autòctons de la zona.
Programa
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari