El Saló dedicat a la cultura biològica de Girona se celebrarà enguany el cap de setmana del 8 al 10 de juny, a Fira de Girona. Montserrat Fontané, mare dels germans Roca (Celler de Can Roca), serà l'encarregada d'obrir pas al certamen.
La matriarca de la família Roca oferirà la ponència inaugural “La importància del producte natural a la cuina saludable, els sabors i colors”. Montserrat Fontané coneix àmpliament els secrets de la cuina tradicional catalana que ofereix diàriament i, des del 1967, al bar-restaurant Can Roca del barri de Taialà de Girona. D’aquesta fonda va néixer el que és avui el segon millor restaurant del món, El Celler de Can Roca que regenten els seus tres fills Joan, Josep i Jordi Roca.La ponència de Montserrat Fontané serà presentada per una altra dona pionera en iniciatives al capdavant dels fogons, Georgina Regàs, creadora del Museu de la Confitura de Torrent, únic a Catalunya. Regàs va fundar el museu un cop jubilada i és un clar exemple que l’edat no importa a l’hora de ser emprenedor.
La ponència inaugural obrirà la 7a edició d’Eco-Sí que vol reconèixer la visió de les dones. Per aquest motiu, i entre altres activitats, Eco-Sí inclourà una taula rodona sobre ‘Mirades femenines’. El debat, que es farà el diumenge 10 de juny, comptarà amb la participació d’Àngeles Parra, directora de l’Associació Vida Sana, organitzadora de la fira Biocultura, que se celebra a Barcelona i que s’ha convertit en un referent inequívoc del sector ecològic; Marta Millà, actriu que es va fer molt coneguda pel seu paper ‘bio’ a la sèrie Ventdelplà de TV3 i Carolina Punset, filla d’Eduard Punset i impulsora de diverses iniciatives ecològiques.
Les activitats a Eco-Sí es complementarà amb l’Espai Dona on es portaran a terme xerrades i tallers al voltant del part, la lactància materna, la planificació familiar o el ioga.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari