Primer mercat Gustum a la Fira de l'Atmetlla de Vilagrassa


 Vilagrassa (Urgell)celebra avui la 9a Fira de l’Ametlla, que any rere any ret homenatge a aquest cultiu i a tota l’activitat agrícola que comporta, arrelada la població des de temps remots. El projecte Gustum de desenvolupament rural i promoció dels productes agroalimentaris de qualitat se suma per primer cop a la Fira i organitza un mercat de productes agroalimentaris locals del territori lleidatà. El mercat tindrà lloc al llarg de tot el dia al carrer de Tàrrega.

Amb aquesta acció Gustum impulsa la promoció de productors i elaboradors alhora que fomenta la pedagogia a favor del “producte de qualitat” davant l’intrusisme dels que utilitzen aquesta categoria sense donar garanties. Tots els establiments seleccionats certifiquen al consumidor que allò que compra és realment un producte elaborat per la persona que el ven i fet al nostre territori.

En aquesta ocasió hi  assistiran 12 parades ben assortides de productes produïts a diferents comarques de Lleida, entre les quals es podrà trobar oli, vinagre, formatge, embotits, xocolata, coques, galetes, vi, fruita seca, melmelades, fruita i verdura, entre altres. El consumidor gaudirà triant entre el millor de casa nostra, tot un passeig pels sentits del gust i de les olors.

Els productors que trobarem al Mercat de Gustum a la Fira de l'Atmella de Vilagrassa són:

Xolis d’Adons. Embotits. Alta Ribagorça, Coques el més bo de Lleida. Coques dolces i salades. Pla d’Urgell, Formatge Vilavella. Formatge de cabra. Pallars Jussà, Casa Patau. Vi. Noguera, Vinagres Badia. Vinagres. Pla d’Urgell, Mas d’en Nogues. Fruits secs. Melmelades. Segrià, Cal Senzill. Sofregits, confitats. Urgell, Galetes El Rosal. Galetes. Urgell, Oleic Bobera Oli. Garrigues, Ecoplanter. Herbes culinàries. Anoia, Naturalment Bo. Fruita i verdura. Urgell, Xocolata Aynouse. Xocolata. Urgell

Aquesta en serà la primera edició, però Gustum té l’objectiu de reproduir el mercat en altres fires i poblacions que ho sol·licitin.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article