L'aigua dels nostres àpats


La quantitat d'aigua que s'ha gastat per elaborar els aliments que consumim, l'anomenada 'petjada hídrica' és un terme cada dia més present entre les persones sensibilitzades amb el consum conscient. Així, ens arriba des de Canadà les activitats de l'associació One Drop,  que treballa per conscienciar als consumidors de la quantitat d'aigua necessària en la producció dels aliments i, per tant, que pot variar en funció del tipus de dieta alimentària que seguim.

L'agricultura és responsable del 70% del consum total d'aigua al món, i la producció dels aliments que una persona del primer món consumeix per dia, requereix entre 2.000 i 5.000 litres d'aigua. Aquesta aigua oculta dins del menjar, és més quantiosa en funció de l'aliment del que es tracta: produir un quilo de carn pot suposar d'entre 5 a 20 vegades més despesa d'aigua que produir un quilo de cereals.

La web de l'associació incorpora una calculadora de l'aigua amagada darrera la producció dels principals aliments. També s'hi pot trobar informació sobre l'ús d'aigua en l'agricultura i la seva generació.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article