La Malvasia de Sitges serà present al Saló Internacional Slow Food de Torí


La gastronomia sostenible de tot el mòn, té una cita important a Torí, del 25 al 29 d'octubre, ja que tindrà lloc El Salone del Gusto i Terra Madre, dues de les activitats més importants que organitza Slow Food al mòn. Més de 125.000 persones, cuiners, gastrònoms, productors, distribuidors i persones vinculades a la gastronomia podran gaudir de la Malvasia de Sitges i de molts més productes protegits per Slow Food (baluards), mitjançant la seva degustació i venda en un stand que ha facilitat gratuitament l'associació eco gastronòmica.

Slow Food és un moviment fundat per Carlo Petrini a Itàlia que va néixer com a resistència davant de l'expansió del fast food. El moviment vetlla per preservar la cuina tradicional de les cultures, i la recuperació de les plantes i llavors associades, animals domèstics, i el cultiu dintre d'una ecoregió.

Dins dels actes paral.lels que s'organitzen al Salone, la Malvasia protagonitza un tast de vins escumosos catalans “Catalonia With a pop”. El tast, dirigit pel cuiner i somelier Toni Bru del restaurant El Celler de l'Àspic de Falset, té lloc el dia 27. La malvasia triada pel somelier serà l'Ancestral dolç, un vi escumòs elaborat al celler Vega de Ribes, de la família ribetana Bartra. Al costat hi seran presents altres escumosos com el But Nature Privat un Alta Alella, el Reserva Barrica Agustí Torelló, el Rosat Brut Carles Andreu i el Brut Subirat Parent de Finca Valldosera.

Tots aquests vins es maridaran amb productes catalans com el ventre d'ossos de Gallecs (Vallés Oriental), les olives marinades en cava d'Oleum Flumen, el formatge de llet crúa de Mas Marcé d'ovella ripollesa, la xocolata negra amb stevia i la tomata seca amb anxoves de l'Escala.

Web del Salone del Gusto

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article