La gastronomia sostenible de tot el mòn, té una cita important a Torí, del 25 al 29 d'octubre, ja que tindrà lloc El Salone del Gusto i Terra Madre, dues de les activitats més importants que organitza Slow Food al mòn. Més de 125.000 persones, cuiners, gastrònoms, productors, distribuidors i persones vinculades a la gastronomia podran gaudir de la Malvasia de Sitges i de molts més productes protegits per Slow Food (baluards), mitjançant la seva degustació i venda en un stand que ha facilitat gratuitament l'associació eco gastronòmica.
Slow Food és un moviment fundat per Carlo Petrini a Itàlia que va néixer com a resistència davant de l'expansió del fast food. El moviment vetlla per preservar la cuina tradicional de les cultures, i la recuperació de les plantes i llavors associades, animals domèstics, i el cultiu dintre d'una ecoregió.
Tots aquests vins es maridaran amb productes catalans com el ventre d'ossos de Gallecs (Vallés Oriental), les olives marinades en cava d'Oleum Flumen, el formatge de llet crúa de Mas Marcé d'ovella ripollesa, la xocolata negra amb stevia i la tomata seca amb anxoves de l'Escala.
Web del Salone del Gusto
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari