El Pa de Pagès Català s’inclou en la categoria 2.4 de productes agrícoles o d’alimentació. La nova indicació geogràfica de la UE es descriu com un “pa tradicional, rodó, amb una crosta cruixent i una molla tendra amb forats grans, amassat sempre a mà. Es produeix de forma artesanal, amb fermentació lenta i cocció en forns de terra refractari". La descripció inclou d'altres característiques del pa, com ara olor, gust, textura i pes.
Aquesta denominació s’ha afegit a un llistat de més de 1.100 productes ja protegits per la legislació europea de protecció d’indicacions geogràfiques, denominacions d’origen i d’altres especialitats tradicionals.
La UE ha creat les indicacions geogràfiques protegides amb la intenció de fomentar la producció agrícola diversa, protegir els noms del producte d'un possible mal ús i de la imitació. I alhora, proporcionar als consumidors una informació sobre les característiques específiques dels productes que troben al mercat.
Més informació
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari