El projecte Gustum participa amb un espai d'exposició en el Fòrum Gastronòmic inaugurat avui a Girona i que s'allargarà fins el dimarts 26. Un total de vint-i-set productors pertanyents als diferents territoris que formen part del projecte (Lleida, les Illes Balears i Euskadi) mostraran des d'aquest certamen els seus productes als visitants i procuraran fer contactes comercials amb els professionals de la gastronomia i la restauració que acudeixin a aquesta cita gastronòmica de primera línia.
El nom de Gustum va associat al foment del desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori en sinèrgia amb la restauració, el turisme i el comerç, així doncs, el projecte vol ser una plataforma de promoció dels productors i elaboradors en els esdeveniments que els permetin establir una relació directa amb els consumidors finals i amb cuiners, restauradors i altres professionals.
(Cerdanya), Bolets de Prades (Alta Ribagorça), Xolís d'Adons (Alta Ribagorça), Tastet de mel (Alta Ribagorça), Piscifactoria de Tavascan (Pallars Sobirà), Embotits casolans Vall de Cardós (Pallars Sobirà), DOP Queso de Mahón (Menorca), sobrassada de porc faixat i formatges JJ Carreras (Menorca), COINGA, formatge Mahón-Menorca (Menorca), Bodegues Binifadet (Menorca), Celler Cap de Barbaria (Formentera), Txakoli.com (Euskadi), Carne Vasca (Euskadi), QuesoIdiazabal.com (Euskadi).
ACTIVITATS previstes dinsde la programació del Fòrum Gastronòmic
"Del paisatge al plat" sessió demostrativa de cuina
Diumenge 24 de febrer a les 17:30. Espai Ateneu
Els xefs Pep Nogué (Catalunya), Roberto Ruiz del Restaurant El Frontón
Lliurament del Premi al Cuiner de l'Any
Diumenge 24 de febrer, a les 16:30 h. Espai Auditori
Entre els nominats, que realitzaran un plat en directe en motiu de l'acte, trobem l'Albert Marimón, cuiner del restaurant La Cava de
Tàrrega.
Maridatge Gustum a partir de productes de Terres de Lleida
Diumenge 24 de febrer, a les 13:00 h. Aula del Tast, pavelló 1
Acte conduit per Jordi Planes (Seu d'Urgell) que consistirà en un maridatge a partir d'elaboracions realitzades a partir de productes de
l'estand Gustum acompanyat de vi i cava. Cada productor intervindrà, en el transcurs de l'acte, explicant les característiques del seu
producte.
Sessió demostrativa de cuina Gustum a partir de productes de Terres
de Lleida
Dilluns 25 de febrer, a les 18:00 h. Aula cuina, pavelló 1
Sessió conduïda per Xavier Andreu del restaurant El Buidasacs
(El Vilet de Riucorb, Urgell). Es cuinarà i degustarà Roast beef Terres de Lleida i cada productor intervindrà en el transcurs de l'acte, explicant les característiques del seu producte.
L'oferta gastronòmica: un ingredient fonamental del Turisme Rural
Dimarts 26 de febrer, a partir de les 11:00 h. Sala Petita de l'Auditori
Aquesta jornada pretén establir i compartir bases que posin de manifest el paper destacat de la gastronomia alhora de fomentar el turisme rural d'un territori. Teresa Fuentes, tècnica de cooperació del Consorci Leader Urgell - Pla d'Urgell, participarà com a ponent en nom de Gustum, amb la xerrada: “Gustum, buscant sinergies entre el producte local, la restauració i el turisme rural”.
El projecte Gustum està coordinat pel Consorci Leader Urgell-Pla d'Urgell i està finançat, en diferents fases, pel Programa de la Red
Rural Nacional del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRANA) i per la mesura de cooperació interterritorial de l'Eix Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013 del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
Més informació sobre el Fòrum Gastronòmic de Girona
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari