La conserva de peix també té la seva traçabilitat


La força que tenen els consumidors en l'acte de fer les seves compres de cada dia és va fent més evident. Iniciatives que estan prenent les grans empreses per atraure consumidors conscients en són la constatació. És el cas de la segona fàbrica de conserves de peix francesa, Saupiquet, que ha anunciat la seva intenció  de convertir-se en la primera empresa europea del ram que posa a l'abast dels consumidors la informació sobre la traçabilitat del peix que conserva.  Va començar fent-ho en les llaunes de tonyina per estendre-ho a les de verat i sardines. Per l'empresa aquesta és una manera de demostrar el seu compromís amb la pesca sostenible i l'impuls del consum responsable.

Informar als seus clients amb total transparència sobre l'origen dels seus productes, és la seva màxima. Una iniciativa que pren relleu especialment després dels casos més recents de desinformació del tipus de carn que contenien plats precuinats de diverses marques en casos que s'han destapat entre diferents marques europees.

Per accedir a la informació només cal entrar al web de la conservera, en l'apartat de traçabilitat, allà hi ha un apartat on cal incloure el codi de producció que consta a la tapa de la llauna i Saupiquet informa del nom de l'espècie, de la  zona de pesca, del mar, del nom i de la bandera del vaixell, del període i mètode de pesca.

L'empresa és membre de la Fundació Internacional per a la Protecció dels Fons Marins (ISSF), i elabora al voltant de 47 milions de llaunes de conserva de peix l'any. Té la seu central a la Bretanya francesa i compta també amb una flota de pesca. Amb la mesura pretén afavorir un control dràstic de l'origen de la tonyina que es comercialitza, però també considera que actua contra la pesca il.legal, les captures de peix petit i d'espècies fràgils o rares.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article